Kulturális Napok Prágában

2014. áprilisában AKNA néven kulturális rendezvénysorozat indult a prágai Ady Endre Diákkör szervezésében. Az idei Áprilisi Kulturális Napok programjai között szerepelt az a magyar táncház is, melyre zenekarunkat az Árkus Bandát meghívták vendég előadónak. A táncház a tavaly elkezdett hagyományhoz híven ismét a Na Kus Reciben került megrendezésre (Kafárna Na Kus Řeči, Bezručovy sady 1, Praha 2 – Vinohrady) 2014. április 12-én, szombaton este 18 órától.

akna_450
Az Árkus Banda pénteken este indult el Prágába a Debreceni Közgyűlés díjátadó ünnepségét követően, ahol Lovas Bálint, az Árkus Banda vezetője, feleségével együtt a Hajdú Táncegyüttes  vezetőiként a város érdekében kifejtett jelentős kulturális tevékenység elismeréseként  Pro Urbe díjat vehettek át.

Praga1
Az Árkus Banda bemutatkozása a prágai táncházban

Prágában barátságos, füstmentes helyen, a Na Kus Reciben került megrendezésre a szombat esti rendezvény, ahol nagy sikerű magyar táncházat tartott a zenekar a Prágában kint élő magyaroknak és másoknak. A táncházban a felnőttek mellett kisebb-nagyobb gyerekek is részt vettek, így ők is betekintést nyerhettek a magyar kultúra értékeibe, hagyományaiba. Magyarságunk megtartásában nagyon fontosak az ilyen események.

Praga4Széki magyar táncot járnak a prágai magyarok

A zenekar tagjai kis pihenő után Prága csodálatos városát is megtekintették és finomabbnál finomabb cseh söröket kóstoltak meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A banda vasárnap estére, kellemes élményekkel gazdagon ért haza Debrecenbe.

A  táncházban készült videókat megnézhetik ITT!

A prágai képek megtekintéséhez kattints IDE!